Christian

    MPS III - Sanfilippo

      

Christian är 21 år och bor i Åtvidaberg. Han fick som 5-åring diagnosen grav DAMP, men efter ytterligare utredningar och provtagningar under åren fick Christian diagnosen Sanfilippo A som 10-åring. Christian har även sen sex års ålder diabetes.

I nov-07 flyttade Christian till ett gruppboende i Åtvidaberg 5 minuters bilväg från oss. Han trivs jättebra där. Han hade under flera år korttidsplats där så övergången till eget boende gick väldigt smidigt.

Christian är en pigg och glad kille som pratar och skrattar mycket. Rabblar ord och namn men inga förståeliga meningar längre. Han går mycket. Sitter aldrig stilla några längre stunder. Har i perioder svårt med nattsömnen och är då uppe och vandrar runt och pratar på nätterna också.

I juni-08 slutade Christian skolan. Han är nu på dagcentret Trekanten i Åtvidaberg där han bland annat är med och kör ut kommunens internpost, åker till sommartorpet Tranebo som kommunen hyr till verksamheten och är ute på olika aktiviteter som ordnas. Christian har en personal från sin gruppbostad med sig till dagcentret varje dag som hjälper honom och ger insulinsprutor. Christian behöver tillsyn hela tiden eftersom han kan ge sig iväg vid obevakade ögonblick. Han tycker om att vara ute i skogen och vandra.